Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте.
    Искам да попитам за съвет.Наскоро си купих 156 селе.Скоростите си включват добре ,но само докато е студена ,загрее ли повечко и започва да лашка на първа .Сякаш няма полусъединител ,тръгва на жабки и сменя скорости с удар. Като изстине всичко се оправя.Мислех ,че е от сферата и я смених заедно с маслото на селето.Но не се получи голяма промяна .Не съм правил адаптация на кутията това предстои ,но възможно ли е като е за адаптация да има проблеми само като е топла?

Comment

• Първоначално публикувано от freezy Покажи съобщение
      Здравейте.
      Искам да попитам за съвет.Наскоро си купих 156 селе.Скоростите си включват добре ,но само докато е студена ,загрее ли повечко и започва да лашка на първа .Сякаш няма полусъединител ,тръгва на жабки и сменя скорости с удар. Като изстине всичко се оправя.Мислех ,че е от сферата и я смених заедно с маслото на селето.Но не се получи голяма промяна .Не съм правил адаптация на кутията това предстои ,но възможно ли е като е за адаптация да има проблеми само като е топла?
      Направи адаптация на Селето и съединител....ако не се оправи виж съединителя.
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от freezy Покажи съобщение
        Здравейте.
        Преди 5 години имах подобен проблем, оказа се дадчик един, който стои на робота. Два еднакви са, като махнеш стойката на акумулатора ще видиш.
        Не можеше да се калибрира и fiore ми даде някакъв стар негов дадчик, който оправи неща.а

sigpic
        Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Чудя се ако е съединител няма ли да го прави постоянно.И датчици не би ли следвало да са си постоянно развалени...? А сега като е студена е идеална и колкото повече карам и се затопля мотора толкова повече лашкането става по силно.В началото е леко и се увеличава толкова ,че не може да се кара .Любопитното е ,че на задна не го прави.Озадачен съм.Утре ще отида на диагностика дано там се покаже нещо :/
          Last edited by freezy; d.m.y г., 16:09.

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Смени сферата и ела после да почерпиш.Записва тази грешка защото пуска много често помпата,и ЕКУ-то отичат че е залепнало релето.Аз още преди време ти казах,че ти е пътник сферата
            Ще черпя бе, за ядене, пиене и лаф....
            Смених си сферата , засега е ОК, въпреки, че тази последната беше от вас, някаква, жалко, че изкара 2-3 месеца, ама здраве да е
            Чек друго да питам - кой забрави да ми сложи гуменото пръстенче на старата сфера, че течеше като лейка отдолу...?

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• Здравейте да пиша аз пак по темата понеже виждам ,че няма много отговори искам да разкажа как се развиха при мен нещата .След доста четене по разни форуми и умуване реших ,че проблема е в гумичките на прословутия EV0 клапан .И благодарение на dobromirski който много ми помогна със съвети по телефона реших да се заема със смяната .Стана лесничко има доста упътвания и в този форум и по чуждестранни форуми.И нещата се оправиха .След смяната на гумичките просто не познах колата .Превключва по съвсем друг начин .Спря да придърпва.А гумените опръстени които извадих се бяха толкова вкаменили ,че тропаха като ги хвърлих на земята.Смених и сфера за да е пълно щастието )) доволен съм засега от начина по който работи този робот.За дните в които се чудех от къде идва проблема ми се нагледах на безпомощност в очите на доста автомонтьори ))) в известни и безизвестни сервизи .Благодаря на форума и на dobromirski .

Comment

• Питане

Здравейте, за да не пускам нова тема реших да питам тук, нали е за селеспийд Та питането ми е, ако при спускане по баир надолу примерно от 5-та предавка изключа на неутрална (N), като свърши баира и пак трябва да включа на скорост, селето ще се усети ли че трябва да включи 5-а (евентуално 4-а) или ще вкара 1-ва и кутията става на мармалад ?
                Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
                Fiat Brava TD100

Comment

• Първоначално публикувано от sudo Покажи съобщение
                  Здравейте, за да не пускам нова тема реших да питам тук, нали е за селеспийд Та питането ми е, ако при спускане по баир надолу примерно от 5-та предавка изключа на неутрална (N), като свърши баира и пак трябва да включа на скорост, селето ще се усети ли че трябва да включи 5-а (евентуално 4-а) или ще вкара 1-ва и кутията става на мармалад ?
                  От 5-та малко трудно ще изключиш на неутрална....
                  И защо да изключваш на неутрална?

Comment

• Само след първа и втора може да се изключи от скорост.

sigpic
                    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                      Само след първа и втора може да се изключи от скорост.
                      ....,и след трета може.
                      Но къф е смисъла?

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        ....,и след трета може.
                        Но къф е смисъла?
                        Питането беше чисто теоретично, наскоро гледах "5-та предавка" и там на групов тест на некъв баварец ко-драйвера бъзикаше шофера като му изключваше предавките на N, та се чудех нашите роботи как работят в такъв момент
                        Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                        Fiat Brava TD100

Comment

• Понякога и сама може да изключи ако има проблем, при превключване на скоростите. Буташ лоста напред и тя си включва на точната предавка, няма да тръгне от 1-ва да ги реди, ако това питаш колега

Alfa Romeo 147 Selespeed - Landi Renzo Omegas -full decat - chipped by Extreme

Comment

• Първоначално публикувано от D22DJ Покажи съобщение
                            Понякога и сама може да изключи ако има проблем, при превключване на скоростите. Буташ лоста напред и тя си включва на точната предавка, няма да тръгне от 1-ва да ги реди, ако това питаш колега
                            Благодаря, точно това ми беше въпроса
                            Alfa Romeo GT 2.0 JTS
                            Fiat Brava TD100

Comment

• Здравейте колеги.
                              Случвало ли се е на някой кутията да има проблеми да включи 5-та. Вчера пробвах да пусна калибрация но процеса прекъсна и ми излезе грешка 5th and R cell error ?
                              Днес сутринта си имаше 5-та пуснах пак калибрацията този път мина но сега пак няма 5-та
                              Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm
                              Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от boyracer Покажи съобщение
                                Здравейте колеги.
                                Случвало ли се е на някой кутията да има проблеми да включи 5-та. Вчера пробвах да пусна калибрация но процеса прекъсна и ми излезе грешка 5th and R cell error ?
                                Днес сутринта си имаше 5-та пуснах пак калибрацията този път мина но сега пак няма 5-та
                                Потенциометъра за ляво/дясно е заминал вероятно,затова няма 5-а и задна
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X